Binaları ve içerisinde barındırdıkları varlıkları ses, su, nem, sıcak ve soğuğa karşı korumak için alınan bütün önlemlere yalıtım, tecrit, sair bir ifade ile de izolasyon denilmektedir. Yapıların iç ve dış birtakım etkilerden korunabilmesi ancak yalıtımla mümkün olabilmektedir.
Kurallarına ve mevzuatına uygun olarak yapılmış bir yalıtım, binada oturan insanlar için; güvenli, gürültüden uzak, çağdaş ve sağlıklı, mal ve can emniyeti açısından daha güvenli bir ortam sağlar. Isı, ses, su, yangın yalıtımı uygulamaları, enerji tasarrufu, hava kirliliği, konforlu bir yaşam, gürültüsüz sağlıklı mekânlar ve sürdürülebilir geleceğimiz için bir zorunluluktur. Yalıtımlı binalarda yalıtımsız binalara göre %30 ila %50 daha az enerji kullanılmaktadır, bu da hem bireysel ekonomiye hem de ülke ekonomisine katkı anlamına gelir.
Giresun yalıtım, son yıllarda çevre illerden almış olduğu yoğun insan göçü nedeniyle her geçen gün nüfusu artan bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir, artan nüfusun konut istihdamı ihtiyacı ve paralelinde gelişen inşaat sektörü yapılan modern binalarda yalıtım sektörünü de vazgeçilmez bir unsur haline getirmiştir. Meskenlerde ısı, ses, nem ve su yalıtımı hem bireysel hem de ülke ekonomisi açısından vazgeçilmez ve kaçınılmaz bir öncelik haline gelmiştir. Bina ve mesken yalıtımının bu denli önemli ve vazgeçilmez olduğu inşaat sektöründe Giresun İzobir, yalıtım sektörüne poliüretan sprey köpükle yeni ve modern bir anlayış kazandırmıştır. Eskinin çok etkili ve de pratik olmayan yalıtım uygulamalarına karşı hem ekonomik hem pratik hem de çok daha yüksek yalıtım kabiliyetiyle İzotüp poliüretan köpük, Giresun ilinde mükemmel yalıtımın baş aktörü olmuştur.
Giresun İzolasyon
Giresun ilinde izolasyon konusunda yaygın hatalardan birisi de ısının daha çok çatı ve pencerelerden kaybolduğu düşüncesidir. Oysa ısı enerjisinin büyük bir kısmı geniş yüzey alanlarına sahip dış duvarlar üzerinden kaybolmaktadır ve bu kayıp toplam ısı kaybının yarısına denk gelmektedir. Tasarruf için izolasyon yapılacaksa eğer, pencere ve çatılarda izolasyon yapılmasının yanı sıra en önemli kısım olan dış cephe duvarlarının da yalıtılması gerekir.
Enerji ihtiyacının sürekli arttığı ama kaynakların gittikçe azaldığı günümüzde, sürekli yükselen yakıt fiyatlarına bağlı olarak Giresun ilinde ve diğer illerimizde enerji masraflarının da artması kaçınılmaz olmaktadır.
Günümüzde Giresun ilimizde, ısı izolasyonu bilinçli tüketici için öncelikli yapılması gerekenlerin başında gelmektedir. Giresun ilinde Isı izolasyonlu binaların satılması ve kiralanması, yalıtımsız binalara göre daha kolaydır. Isı izolasyonu uygulamaları ile çevreye, ülke ekonomisine ve kişisel tasarrufunuza katkı yapmanın yanı sıra daha konforlu, sağlık ve güvenli konutlarda yaşayabilirsiniz.
İzolasyonu yaptırdığınızda ısınma ve soğutma amaçlı daha az yakıt kullanırsınız, Böylece hava kirliliğin ile küresel ısınmanın önlenmesine ve çevrenin korunmasına çok önemli bir katkı sağlamış olursunuz.
Giresun İzotüp poliüretan sprey sistemle sağlanan ısı yalıtımı; yakıt tasarrufu ile ısı yalıtım maliyetini ortalama 3 yıl içerisinde karşılayabilmektedir. Bu amortisman süresi tüketilen yakıtın miktarına, türüne ve binanın yapısına göre değişiklik gösterebilir. Isı yalıtımının 4 mevsim sürecek bir ekonomi olduğu da düşünüldüğünde binasını dış cephe Giresun izotüp poliüretan sprey uygulaması ile yalıtanlar aynı zamanda yalıtımın maliyetini ısı yalıtım sistemine ödeterek, izolasyon uygulamasını bedavaya getirmiş olmaktadır.
Giresun Köpük Yalıtım
Giresun Poliüretan köpük, poliol ve poliizosiyanat’ın oranlayıcı ve yüksek basınçlı makinelerle püskürtülmesi sonucu oluşan iki bileşenli bir sistemdir. En düşük kalınlıkta en yüksek verimli izolasyon malzemesidir. Hafiftir ve uzun ömürlüdür, ek yeri yoktur. Her türlü ısı ve su kaçağını önler, ısı köprüsü oluşturmaz. Bilinen en iyi ısı izolasyon katsayısına sahiptir. Klasik izolasyon malzemelerine oranla iki kat daha iyi izolasyon sağladığı için daha ince bir kalınlıkta istenen izolasyon değerine ulaşılır.
Giresun Poliüretan köpük belli başlı uygulama alanları şu şekildedir:
-
Çatı Arası Zemin Uygulamaları
-
Temel perde duvar uygulaması
-
Çeltik Depoları
-
Büyük ve Küçük Baş Hayvan Besihaneleri
-
Tavuk Mantar Çiftlikleri
-
Atermit Çatı Uygulamaları
-
Soğuk Hava Depoları
-
Trapez Sac Uygulamaları
-
Şap Altı Açık Teras Uygulaması
-
Çatı Ters Tavan Uygulaması
Giresun Sprey Poliüretan Köpük Avantajları şunlardır:
-
Isı izolasyonunda kesin çözüm.
-
Ek yersiz yekpare uygulama.
-
Uygulandığı yüzeyi korozyondan korur.
-
Sıvı olarak püskürtüldüğünden hiçbir boşluk kalmaz, ısı köprüsü uluşturmaz.
-
Baz, duman, benzin gibi kimyasallara dayanıklıdır.
-
Çürümez, koku yapmaz, Sıvı olarak püskürtüldüğünden her türlü uygulama detayında kesin çözüm sağlar.
-
İşçilik, nakliye, zaman ve en önemlisi ısıtma ve soğutma enerjisinden büyük tasarruf sağlar.
-
Trapez sac, atermit, oluklu levha, gibi yüzeylere mükemmel yapışma ve aderans sağlar.
-
Lamda değeri oldukça düşüktür. ( ?=0,023 W/mK Isı İletim Katsayısı ) Yatay ve düşey zeminlerde rahatlıkla uygulanır, üzerinde yürünebilir.
-
Uygulandığı yüzeyi fiziki darbelere karşı güçlendirir.
-
Uygulama hızı oldukça yüksektir.
-
DIN 4102’ye göre B3-B2-B1 yanma sınıfında, aleve dayanıklıdır . Yangın sırasında damlama yapmaz.
-
Ahşap, metal, beton vs. tüm yüzeylerde uygulanabilir %100 adreans sağlar.